Βιογραφικό
«Μήπως δεν απόκτησα τότε όλα εκείνα που είναι τώρα η ζωή μου; Και απόκτησα τότε τόσα πολλά, τόσο γρήγορα, ώστε σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου δεν απόκτησα ούτε το ένα εκατοστό σε σύγκριση με εκείνα. Από την ηλικία του πεντάχρονου παιδιού ως τη σημερινή μου, μόνο ένα βήμα...» (Λέων Τολστόι)

_________________________________

Βασίλης Αναστασιάδης

MSc Σχολικής Ψυχολογίας

Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Ενηλίκων, Παιδιών & Εφήβων

_________________________________

Εκπαίδευση

Ήδη από μικρή ηλικία είχα καταλήξει με τι θα ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου...

Έτσι, είχα την τύχη και τη χαρά να πάρω το βασικό μου πτυχίο στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποφοιτώντας με άριστα.

Το ενδιαφέρον μου για τα παιδιά, καθώς και η συναρπαστική δουλειά μαζί τους, με οδήγησε στο να ολοκληρώσω το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης Σχολικής Ψυχολογίας, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, επιδιώκοντας από τη μία να βελτιώνω συνεχώς τη δουλειά μου και τις υπηρεσίες που παρέχω, από την άλλη μια βαθύτερη ανάγκη μου να κατανοήσω περισσότερο τον άνθρωπο, ξεκίνησα την ψυχοθεραπευτική μου μετεκπαίδευση πάνω στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία Ενηλίκων, Παιδιών & Εφήβων, στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια έχω παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφώσεων που εστιάζουν στην αξιολόγηση και παρέμβαση Παιδιών, Εφήβων & Ενηλίκων.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή της μάθησης και της συνεχούς εκπαίδευσης δεν είναι κάτι που πρόκειται να σταματήσει...

Προϋπηρεσία

Από το 2018 διατηρώ τον δικό μου προσωπικό χώρο στο κέντρο του Περιστερίου (στάση ΜΕΤΡΟ: Περιστέρι), όπου και παρέχω υπηρεσίες ψυχολογικής αξιολόγησης, ψυχοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης σε Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες πάνω σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών και δυνατοτήτων.

Με σεβασμό προς το προσωπικό ταξίδι και την ιστορία των ανθρώπων που συνεργάζομαι, επιδιώκω σταθερά να είμαι στο πλευρό τους για να βαδίσουμε μαζί, τον ξεχωριστό για τον καθένα, δρόμο της ψυχοθεραπείας.

Την τριετία 2015-2018 εργάστηκα ως Σχολικός Ψυχολόγος σε δημόσια ειδικά σχολεία της Αττικής, υποστηρίζοντας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό τομέα μαθητές, οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Από το 2017 συνεργάζομαι με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, αναλαμβάνοντας ενήλικες με διάφορες και διαφορετικές δυσκολίες, υπό εποπτεία.

Από το 2012 συνεργάζομαι με ιδιωτικά κέντρα παρέχοντας υποστήριξη σε ένα μεγάλο αριθμό παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους.

Την περίοδο 2008-2012 ήμουν ασκούμενος σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (από παιδικούς σταθμούς έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση - ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), σε ΚΕΔΔΥ και Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερες από 1.000 ώρες πρακτικής άσκησης.

Από το 2008 έχω συμμετάσχει σε αρκετές έρευνες (ενδεικτικά: στάθμιση νευροψυχολογικών δοκιμασιών στον ελληνικό πληθυσμό, διαδικασία προσαρμογής και στάθμισης του εργαλείου μέτρησης νοημοσύνης Raven Colored Matrices και WPPSI-III στον ελληνικό πληθυσμό κ.α.


Ενδεικτικές δημοσιεύσεις:

Sideridis G.D., Kaplan A., Papadopoulos C., Anastasiadis V. (2014). The affective experience of normative-performance and outcome goal pursuit: Physiological, observed, and self-report indicators. Learning and Individual Differences, (32) 114-123.